Výtečný domácí jogurt. Znamenitý domácí sýr. Nedobré prefabrikáty z běžné prodejny výtečně zastoupily chutné dobroty z domácích trhů. Jak si ale takovou lahůdku vyrobit doma? Společnost Bulgaricus předkládá receptury ke zhotovení uvedených výrobků a spousty jiných, jež si zvládne vyrobit doma každá zručná hospodyňka, avšak i mnohá mlékárna specializovaná na produkci mlékárenských výrobků podle tradičních receptů ve velkém objemu. Ozkoušejte kefíry, jedinečné jogurty, skvělé sýry s použitím bulharské smetanové a sýrařské kultury a do jiných už se nezamilujete.
K výrobě domácího sýru potřebujete chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Chlorid vápenatý zdokonaluje sýřitelnost mléka a jeho výtěžnost. Současně tato materie výtečně zastupuje mizející kalcium, jenž dochází při pasterizaci. Malé množství vápníku způsobuje špatnou srážlivost mléka. Pro ideální srážení mléka se doplňuje syřidlo, syřidlo na výrobu sýrů živočišné, rostlinné nebo mikrobiální. Zmíněné výrobky nabízí internetový obchod Bulgaricus.
Se všemi mlékárenskými kulturami z internetové prodejny jednoduše uděláte domácí jogurt, dobrý čerstvý sýr, kefír, zakysanou smetanu, bio acidofilní mléko anebo bio raženky. Kefírová kultura je vhodná k výrobě kefíru, sýrařská kultura se využívá k výrobě sýra, smetanové kultury je zapotřebí pro dělání zakysané smetany a tvarohu, pro výrobu jogurtů se užívá bulharská jogurtová kultura. Bohatě zásobený internetový obchod obsahuje všechny vyjmenované složky pro domácí výrobu. Doporučujeme využít také probiotika po antibiotikách na střeva, jež se zasluhují o potřebnou obnovu střevní rovnováhy, ale i celého těla. Bylo prokázáno, že narušená střevní mikroflóra může být důvodem mnohých onemocnění. Přírodní probiotika napomáhají regeneraci celého organismu i mikroflóry ve střevech u dětí, stejně jako u žen i u mužů všech věkových tříd.